به گزارش قدس آنلاین و به نقل از الجزیره، وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای توضیح داد که هیئت این کشور در طول مذاکرات بر نگرانیهای مربوط به امنیت، مبارزه با تروریسم و خروج ایمن آمریکاییها و سایرین تمرکز داشت.
همچنین در اولین ملاقات مستقیم مقامات ارشد ایالات متحده و طالبان پس از خروج آمریکا از افغانستان در ماه اوت گذشته، به مسائل حقوق بشر و مشارکت زنان و دختران در همه عرصههای اجتماعی در افغانستان پرداخته شد.
هیات ایالات متحده همچنین در مورد ارائه کمکهای بشردوستانه مستقیم به مردم افغانستان با نمایندگان ارشد طالبان گفتگو کرد.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: ما در مذاکرات تأکید کردیم که حکم درباره طالبان بستگی به رفتار آنها دارد.
در این بیانیه آمده است که ایالات متحده تأکید کرده مذاکرات جاری به هیچ وجه مقدمهای برای به رسمیت شناختن طالبان نیست.
متقابلا طالبان روز یکشنبه گفت که مذاکرات با واشنگتن در دو روز گذشته در دوحه، پایتخت قطر به خوبی پیش رفت.
ذبیح الله مجاهد، معاون وزیر اطلاعات و فرهنگ و سخنگوی طالبان گفتگوهایی را که در دوحه بین هیئت دولت موقت افغانستان و هیات آمریکایی انجام شد، "ثمربخش" توصیف کرد.
مجاهد ابراز امیدواری کرد که این گفتگوها راه را برای ایالات متحده و جامعه بینالمللی جهت به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان هموار کند.
طالبان همچنین در بیانیهای اعلام کرد که در جریان ملاقاتهای دوحه در مورد مسائل سیاسی عمیقاً با آمریکا گفت وگو کردهاند و هیئت طالبان و واشنگتن اجرای کامل توافق دوحه را بهترین راه برای حل مشکلات دانستند.
طبق اعلام طالبان، هیئتهای حاضر، مذاکرات دوحه را" فرصتی برای دستیابی به تفاهم"دانستند و توافق کردند در صورت لزوم در آینده به آنها ادامه دهند.
در همین حال برخی منابع گزارش دادند که هیئت آمریکایی پیشنهادی را در مورد هماهنگی اطلاعات بین دو طرف و امکان استفاده از پایگاههای آمریکایی در منطقه برای حمله به داعش به طرف افغان ارائه کرده، در حالی که آسوشیتدپرس به نقل از سهیل شاهین، سخنگوی طالبان اظهار داشت که این جنبش به تنهایی قادر به مقابله با داعش است.
نظر شما